Mindfulness & Stress

De workshop wordt verzorgd door Juul Godschalk www.bijjuul.com

Doelgroep

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Mindfulness leidt tot vermindering van stress, piekeren, angst en burn-outs, een vergroting van flexibiliteit, aanpassingsvermogen en emotionele stabiliteit.

De workshop Mindfulness & Stress is voor iedereen die voelt dat er meer uit zijn leven te halen valt en bewuster, minder gestrest en minder gehaast wil leven.

De workshop Mindfulness & Stress laat jou ervaren wat mindfulness nu precies is, hoe je dit praktisch kunt toepassen in je dagelijks leven en geeft meer inzicht over stress, wat jouw eigen stresspatronen zijn en hoe je hier anders mee kunt omgaan.

Resultaat

Door een korte heldere uitleg leer je wat mindfulness precies is

Je hebt meer inzicht gekregen in automatische patronen en hoe je met je aandacht in het hier & nu kan zijn

Je ervaart door het doen van een oefening hoe je de adem als pauzemoment voor jezelf kunt inzetten en zo een moment van balans kunt ervaren. Je bent je meer bewust over jezelf en over je eigen (stress)patronen

Inhoud

Deze kennismakingsworkshop geeft je de basisinzichten in Mindfulness. Het laat je zien hoeveel we in de automatische piloot leven en hoe gewoontes & patronen een groot stuk van ons leven invullen, regelmatig zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Het leert je hoe je je bewust jouw aandacht kan richten. En door (korte) pauzemomenten in te lassen, ontdek je hoe je bewust kan/wil reageren i.p.v. reageren vanuit automatische reactiepatronen.  Het geeft meer inzicht over stress, wat jouw eigen stresspatronen zijn en hoe je hier anders mee kunt omgaan.

Aanpak

Door middel van informatieoverdracht, interactie, bewustwordingsvragen en (meditatie)oefeningen ervaart de deelnemer op een praktische en nuchtere manier wat mindfulness is en door de praktische oefeningen ervaart de deelnemer dat het niet moeilijk is om dagelijks mindful te leven.

De deelnemer krijgt aan het einde van een workshop een mail met daarin in een hand-out mee waarin alles nog eens staat beschreven, tips hoe je dagelijks mindful kunt leven en mp3-bestanden met begeleide oefeningen die zo overal offline beluisterd en ingezet kunnen worden.

Aantal deelnemers

Maximaal 20

 

 

 

Loopbaanlink omdat: