Mechteld

loopbaancoach & trainer, adviseur in professionele ontwikkeling

Mijn passie is het ontwikkelen van mensen op het gebied van hun werk. Omdat gezond werk in mijn ogen verbonden is met wie je in wezen bent en wat je drijft, hoe jij graag werkt en je wilt ontwikkelen en in welke werkcontext je tot je recht komt, ben ik benieuwd naar de balans tussen persoon en werk.

 

Mechteld (1964) heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen van individuen, teams en organisaties.

 

Leren en ontwikkelen

Mechteld is haar eigen loopbaan in 1988 begonnen als logopedist. Zij heeft binnen het speciaal onderwijs en in haar eigen logopediepraktijk cliënten begeleid op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor.

Haar interesse in het ontwikkelen van mensen binnen hun werk heeft in 1998 voor een carrière switch gezorgd naar een rol als coach, trainer en adviseur in professionele ontwikkeling. Zo heeft zij ontwikkeltrajecten verzorgd en gecoacht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en management. Sinds 2008 begeleidt zij als docent, binnen de bachelor Learning & Development in Organisations, studenten in het coachen, trainen en adviseren op het gebied van leren en ontwikkelen.

Na de afronding van de beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur, bij Vista Nova, coacht en adviseert Mechteld, vanuit haar bedrijf Blic, op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

 

Professionele identiteit

Het onderzoek naar professionele identiteit, in het kader van de master Leren & Innoveren, heeft haar interesse gewekt voor de veelheid aan facetten die zorgen voor een bevlogen en gezond werkleven. Zicht op je eigen professionele identiteit zorgt bijvoorbeeld voor veerkracht; om kunnen gaan met veranderingen en ontwikkelingen zonder jezelf kwijt te raken. Het zorgt ook voor zelfsturing; het in staat zijn om een pad te kiezen waarbij je aandacht hebt voor jou als persoon, je mogelijkheden en talenten, en de organisatie of het soort team.

 

Manier van werken

Mechteld is sterk in het volgen, zonder de lijn uit het oog te verliezen. Zij werkt in haar gesprekken met de Dynamische Oordeelsvorming waarbij gevoel en ratio, verleden, heden en toekomst elk hun eigen functie hebben. Daarbij maakt zij gebruik van methoden en technieken vanuit de cognitieve gedragswetenschap, systemisch werk en NLP. Ook kan zij instrumenten inzetten als MBTI (Myers Briggs Type Indicator) en LIFO® (inzicht in  gedragsstijlen). Haar kracht is anderen helpen hun kracht te vinden en te gebruiken.

 

Loopbaanlink omdat: